Couriers Go Green

Zöldítse stratégiáját

A zöld kezdeményezések hatása a
szállítmányozó ágazat tevékenységre

A fenntarthatósági gyakorlatok beépítése üzleti tevékenységébe nemcsak a környezet, hanem a vállalat számára is jelentős változást hozhat. A zöldebb megközelítés segíthet csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást, összehangolni vállalkozását a globális fenntarthatósági célokkal, javítani a vállalat megítélését, és növelni a költségek megtakarítását. Lehetőséget teremt továbbá a más szervezetekkel való együttműködésre és hálózatépítésre, valamint vezető szerepet biztosíthat vállalatának az iparágban. A környezetbarát működésbe való befektetéssel egy fenntartható és sikeres jövő felé kövezheti ki az utat, miközben hozzájárul egy egészséges bolygó megteremtéséhez.

A COURIERS GO GREEN felmérés legfontosabb megállapításai:

1. A válaszadók közel 75%-a rendelkezik általános ismeretekkel a szállítmányozás és a logisztika környezetbarát átalakítására vonatkozó uniós politikáról. Azonban még mindig van hiányosság a szakpolitikák uniós szintről nemzeti szintre történő átültetésében.

2. A válaszadók többsége nagyon fontosnak és szükségesnek tartja a szállítás és logisztika zöld politikájának végrehajtását a fenntarthatóság eléréséhez a működésben.

3. A futár-, postai és szállítmányozási vállalatok számára a zöld átállás fő akadályai közé tartozik a flották kora és állapota, a „zöld” üzemanyagok és a zéró szén-dioxid-kibocsátású járművek alacsony szintű alkalmazása, valamint a nem megfelelő stratégiai tervezés és know-how a nyomon követéshez és irányításhoz.

4. A részt vevő szervezetek mintegy 30%-a nem rendelkezik zöld átállási stratégiával, 50%-uk nem rendelkezik az alkalmazottak számára szervezett zöld átállási képzési programmal, és 60%-uk nem rendelkezik a „zöld” ismeretek minősítésére szolgáló tanúsítási rendszerrel.

Növelje vállalkozásának valódi potenciálját, és vezessen a zöldebb jövő felé vezető úton. Hadd segítsünk Önnek egy környezettudatosabb vállalkozás létrehozásában. Tegye meg az első lépést még ma!