Couriers Go Green

COURIERS GO GREEN

Sprijină companiile de curierat și transport în ecologizarea operațiunilor lor

Obiectivele Noastre

Obiectivele generale ale proiectului „Couriers Go Green” sunt de a sprijini companiile de curierat și de transport în adoptarea unor practici mai sustenabile, de a evalua impactul lor asupra mediului, de a reduce emisiile, sporind în același timp eficiența, de a dezvolta o strategie ecologică, de a dota persoane cu competențe ecologice și de a oferi formare și sensibilizare.

Sprijină companiile de curierat și transport: Proiectul are ca scop sprijinirea companiilor de curierat și de transport pentru a-și face operațiunile mai sustenabile, pentru a-și îmbunătăți impactul asupra mediului și pentru a promova sustenabilitatea.

Analizează amprenta de carbon și impactul asupra mediului: Proiectul caută să ajute companiile de curierat să își evalueze amprenta de carbon și impactul general asupra mediului rezultat din activitățile lor.

Reducerea emisiilor și creșterea eficienței: Proiectul urmărește să dezvolte o metodologie care să ajute grupul țintă să reducă emisiile și, în același timp, să îmbunătățească eficiența operațională.

Elaborează o strategie de sustenabilitate: Proiectul își propune să ofere companiilor de curierat instrumentele și metodele necesare pentru a dezvolta o strategie de sustenabilitate, optimizând și reproiectând operațiunile lor cu o abordare sustenabilă.

Dotarea persoanelor cu competențe verzi: Proiectul își propune să ofere angajaților din domeniul curieratului abilități care să le confere o certificare de sustenabilitate și o conștientizare a problemelor de mediu pentru a juca un rol crucial în tranziția către practici mai sustenabile.

Formare și conștientizare: Proiectul urmărește să ofere programe de formare și de sensibilizare deschise, accesibile, interactive, incluzive și inovatoare pentru personalul de curierat și operatorii poștali, implicându-i în implementarea inițiativelor de sustenabilitate.