Couriers Go Green

COURIERS GO GREEN

Szállítmányozási ágazat támogatása működésük zöldítésében

Céljaink

A „Couriers Go Green” projekt általános célkitűzései a következők: a futár-, postai, és szállítmányozási vállalatok támogatása a környezetbarátabb gyakorlatok bevezetésében, környezeti hatásvizsgálat, a károsanyag-kibocsátás csökkentése a teljesítmény növelése mellett, zöld stratégia kidolgozása, az érintettek zöld készségekkel való felruházása, valamint képzés és szemléletformálás.

Szállítmányozó ágazat támogatása: A projekt célja, hogy támogassa a futár-, postai és szállítmányozási vállalatokat abban, hogy működésüket zöldebbé tegyék, javítsák környezeti hatásfokukat, valamint ösztönözzék a fenntarthatóságot.

A karbonlábnyom és a környezetterhelési hatás felmérése: A projekt célja, hogy segítsen a futárcégeknek felmérni a tevékenységükből fakadó szén-dioxid-kibocsátásukat és a környezetre gyakorolt általános hatásukat.

Kibocsátáscsökkentés és hatékonyságnövelés: A projekt célja olyan módszertan kidolgozása, amely segíti a célcsoportot a káros anyag kibocsátás csökkentésében, és ezzel egyidejűleg javítja a működési hatékonyságot.

Zöld stratégia kidolgozása: A projekt célja, biztosítani a futárszolgálatok számára a szükséges eszközöket és módszereket a zöld stratégia kidolgozásához, működésük környezetbarát megközelítéssel történő optimalizálásához és újratervezéséhez.

A munkavállalók zöld készségekkel való felvértezése: A projekt célja, hogy a szállítmányozási ágazat munkatársait olyan zöld minősítésű szaktudással és környezeti tudatossággal ruházza fel, amelyekkel döntő szerepet játszhatnak a környezetbarátabb gyakorlatok felé való átállásban.

Képzés és tudatosság: A projekt célja, hogy nyilvános, hozzáférhető, interaktív, inkluzív és innovatív képzési és tudatosságnövelő programokat biztosítson a futár-, postai, és szállítmányozási szolgáltatók személyzete számára, ezáltal bevonva őket a zöld kezdeményezések alkalmazásába.